NOVOMATIC Netherlands

Het faciliteren van kansspel is onderworpen aan een sociale verantwoordelijkheid met een sterke focus op verantwoord speelgedrag. Deze verantwoordelijkheid neemt NOVOMATIC Netherlands erg serieus en is dan ook toegewijd aan het creëren van bewustzijn omtrent verantwoord spelen.

Met de uitvoering van een uitgebreid Responsible Gaming programma gericht op verantwoord spelen, welke is ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde preventiedeskundigen, draagt NOVOMATIC Netherlands bij aan preventie van kansspelproblematiek.

Preventie is de beste bescherming voor spelers! Het belangrijkste doel is het ontwerpen van verantwoorde kansspel producten en het inrichten van Responsible Gaming processen die preventiemaatregelen versterken. Juist als een van de grootste spelers in de kansspelmarkt, zowel als ontwikkelaar van high-tech kansspelproducten en als aanbieder van kansspel in gereglementeerde markten, zijn wij in de unieke positie om preventie in de gehele keten te bewerkstelligen.

Responsible Gaming programma

De volgende speerpunten liggen ten grondslag aan het Responsible Gaming programma:

Voor bevordering van verantwoord spelen werkt NOVOMATIC Netherlands samen met regionale instanties, zelfhulpgroepen en lokale zorginstellingen ter ondersteuning van het Responsible Gaming programma.

Internationale samenwerking

Als 100% dochteronderneming van het toonaangevend NOVOMATIC Group, gevestigd in Oostenrijk waar strikte regelgeving is ten aanzien van kansspel, is alle expertise op gebied van Responsible Gaming voorhanden binnen de organisatie. Vanuit het Responsible Gaming programma geniet NOVOMATIC Netherlands van de kennis en kunde die beschikbaar is vanuit het internationale programma van NOVOMATIC Group.
Het internationale programma faciliteert ons ten aanzien van:

Het Responsible Gaming programma wordt ondersteund door het hoofdkantoor in Oostenrijk in samenwerking met de afdeling voor verslavingsonderzoek en -behandeling op 'de Medizinische Universität — General Hospital' in Wenen. Daarnaast zijn er samenwerkingen met internationale instanties, regionale zelfhulpgroepen en lokale zorginstellingen. Zo wordt er jaarlijks sinds 2009 een Responsible Gaming Symposium gehouden waar nationale en internationale deskundigen huidige ontwikkelingen, inzichten en trends delen.

G4 certificering

Sinds 2018 is NOVOMATIC Netherlands de eerste en enige landbased kansspelaanbieder in Nederland die beschikt over het G4 certificaat voor Verantwoord Spelen van de Global Gambling Guidance Group.

Heeft u vragen over het Responsible Gaming programma van NOVOMATIC Netherlands? Dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.